ANTICELUTIT PROGRAM I TERAPIJA

Smetnje u cirkulaciji, odnosno slabljenje cirkulacije krvi i limfe, a time i usporeno izbacivanje toksina jedne su od glavnih uzroka neželjenih promena kože i potkožnog tkiva, u kom se gomilaju štetne materije koje nastaju u procesu metabolizma. Ovo se prvenstveno odnosi na promene strukture kolagena i prodiranja masnog tkiva ka višim slojevima. Celije vezivnog tkiva bujaju, pa se vezivno tkivo prekomerno uvecava, a posledica je tzv. pomorandžina kora ili celulit. Zbog svog višestrukog dejstva, vakuum terapija se koristi u anticelulit tretmanima i za zatezanje tela. Vakum terapija koja se sprovodi na odredenoj površini tela, vrši endomasažu odizanjem kože od potkožnog tkiva cime se vrši drenaža meducelijske tecnosti, povecava protok krvi i limfe, odnosno pospešuje prokrvljenost kožnih struktura, od unutrašnjosti ka spoljašnjosti/p>

Efekti vakuma:

Podizanjem kože od potkožnog tkiva pospešuje se prokrvljenost kožnih struktura, što snažno poboljšava elasticnost i cvrstocu kožnog tkiva. Limfna drenaža koja se provodi za vreme vakuumske terapije pospešuje izlucivanje otrovnih materija i suvišne tecnosti iz tela, što pripomaže u detoksikaciji celog organizma.

Mikrocirkulacija ubrzava regeneraciju kožnog tkiva, što pospešuje nestanak ili redukciju manjih postojecih kožnih defekata (ožiljaka, strija) Pojacani krvotok omogucuje brži dotok hranjivih materija i kiseonika do svih delova tela, što poboljšava imunološki sastav citavog organizma, ugodno deluje vrlo opuštajuce i na mišicne strukture i pripomaže u oslobadanju mišicne napetosti.

Masažom se uklanjaju fibrozni cvorici, te brzo i efikasno razbijaju masne naslage i redukuje celulit.