HIJALURONSKI FILERI

Šta su Hijaluronski fileri?

Hijaluronski fileri - sastoje se od Hijaluronske kiseline u obliku gela. Ubrizgavaju se u kožu radi postizanja efekta nehirurškog fejs-liftinga, popunjavanja bora, ožiljaka, kao i oblikovanja i povećanje volumena usana, jagodica..

Šta je Hijaluronska kiselina?

Hijaluronska kiselina je polisaharid, sastavni deo vezivnog tkiva. Ima veliku moć vezivanja vode i održava hidriranost kože. Sa godinama se količina hijaluronske kiseline u koži prirodno smanjuje što pospešuje nastanak bora. Kada se pomoću iglica aplikuje u kožu podstiče stvaranje kolagena i upija vodu, tako da posle 2-3 tretmana efekat duže traje, koža lepše izgleda, hidrirana je i sporije stari. Sem što su bore manje vidljive takođe se i prevenira dalje gužvanje i boranje lica na tom mestu.

Da li su fileri životinjskog porekla? Jesu li sintetički ili prirodni? Jesu li opasni?

Fileri koji se koriste u estetskoj medicini dobijaju se od bakterija i potpuno su prirodni, neškodljivi, sigurni za upotrebu, nema alergija i organizam ga prirodnim putem prerađuje i prihvata kao da je naš. Zato je posle nekog perioda (4-12 meseci) potrebno (po želji) obnoviti proceduru.

Da li je procedura bolna?

Sama procedura je potpuno bezbolna, radi se u lokalnoj anesteziji i oporavak je minimalan. Može se javiti blago crvenilo i otok koji brzo prolazi. U najvećem broju slučajeva već nakon pola sata možete da se vratite svojim redovnim aktivnostima.

Kakav se efekat postiže?

Svi će primetiti da izgledate bolje ali niko neće primetiti šta ste radili!

Ovom procedurom možete ublažiti sledeće bore:
- na čelu
- izmđu obrva
- oko očiju
- nazolabijalne (idu od nosa ka uglovima usana)
- marionetske (od uglova usana idu ka bradi)
- sitne bore oko usana (tzv. Pušačke bore)

Sem što će bore odmah izgledati bolje, sprečiće se dalje produbljivanje tako da koža što duže ostane bez bora ili barem sa što blažim borama.

Mogu se uraditi i:
- osvežavanje jagodica
- oblikovanje ili povećanje volumena usana
- popuna ožiljaka

Ko radi aplikaciju hijaluronake kiseline?

Ovim se bave isključivo lekari koji su prošli specijalnu obuku (poseduju sertifikat). Lekarski pregled i konsultacija su besplatni! Zakažite ODMAH!

Napomena:

Hijaluronski fileri sa kojima radimo su:

* STYLAGE

* RESTYLINE