MEZOTERAPIJA BEZ IGLE

ŠTA JE MEZOTERAPIJA?

Mezoterapija je medicinska tehnika ubacivanja različitih aktivni supstanci mikroinjekcijama u slojeve kože i potkožno tkivo. Već duže od 50 godina koristi se u medicini za terapiju bola, sportskih povreda, degenerativnih oboljenja, a poslednjih godina sve više nalazi primenu u estetskoj medicini. Tehnikom mezoterapije mogu se tretirati određeni problemi na koži koji su posledica starenja, kao sto su bore na licu, opuštena i dehidrirana koža lica, vrata i dekoltea, poremećaj pigmentacije, a veoma je uspešna i u tretmanu lokalnih masnih naslaga i celulita.

ZAŠTO NO NEEDLE MEZOTERAPIJA?

Zato što je mezoterapija bez igala (mezoporacija) apsolutna i najmodernija alternativa klasičnoj mezoterapiji za osobe koje zbog straha od igle izbegavaju klasičnu mezoterapiju, a žele da reše problem opuštene kože, bora, fleka, celulita i strija. Mezoporacija je proces koji omogućava unos aktivnih materija u tkivu na dubinu ekvivalentnu mezoterapijskim injekcijama.

NA KOM PRINCIPU RADI NO NEEDLE MEZOTERAPIJA?

Sam mezoterapijski tertman je zasnovan na 4 modaliteta od kojih je za razumevanje samog procesa delovanja najznačajnija elektroporacija ili mezoporacija. Pod dejstvom pulsne naizmenične struje stvara se elektromagnetno polje pod čijim uticajem se formiraju privremeni vodeni kanali-mezopore i to upravo u zaštitnom lipidnom sloju između epiderma i derma, koji omogućavaju unos aktivnih materija u dubllje slojeve kože. Zahvaljujući tome što su uspeli da dokažu fenomen elektroporacije i prisustvo vodenih kanala Peter Agree i Roderick Mac Kinnon su 2003g. dobili prestižnu Nobelovu nagradu iz oblasti hemije.

KAKVE EFEKTE MOŽEMO DA OČEKUJEMO OVIM TRETMANOM?

U toku klasičnih bioloških tretmana svega 10% aktivne supstance koju koristimo u radu može da dopre do dubljih slojeva kože te su svi efekti samim tim ograničeni. Slična situacija je i sa primenom krema i preparata koje svakodnevno koristimo u kućnoj nezi. Mezoterapija bez igle omogućava da se apsorpcija aktivnih sastojaka nanetih na kožu (hijaluron, kolagen, dermostimulišuci faktori) poveća sa 10% na fantastičnih 90% na dubini prodiranja od 1 cm i 65% na dubini od 6 cm, što nam daje ogromne mogućnosti kod tretmana lica i tela, kako kod starijih, tako i kod mlađih osoba.

KONTRAINDIKACIJE ZA RAD?

Tretman ne treba raditi u trudnoći, kod obolelih od epilepsije, karcinoma, dijabetesa, kod prisutnih metalnih proteza u telu, kod osoba sa pejsmejkerom. Neželjenih efekata na sam proces mezoterapije u smislu iritacije ili reakcije tkiva, nema, izuzev ako postoji alergija na neki od sastojaka. Trajanje tretmana je oko 45 min i optimalno je uraditi 6 u seriji.

DA LI SE MOŽE KOMBINOVATI SA DRUGIM TRETMANIMA?

U zavisnosti od problematike najbolji rezultati se postižu kombinovanjem komplementarnih tehnika (tretmana), jer vise dobrih tehnika umnožava i rezultate rada. Tu se prvenstveno misli na kombinaciju no needle mezoterapije i myolift tretmana sa laserom, kao najmoćnije metode nehirurškog liftinga, gde ne samo da uklanjamo znake starenja i propadanja kože već i usporavamo sam proces starenja, što i jeste krajnji cilj kada govorimo o nehirurrškim metodama podmlađivanja.